maanantai 12. toukokuuta 2014

Jauhemaalaus näyttö!

Tehtävänä oli maalata 4 peltivannetta jauhemaalilla mustaksi. Vanteet olivat tosi ruostuneet.
Ensimmäisenä laitoin pesurin lämpimään 80 asteeseen siihen kuluu melkein tunti aikaa. Pesurissa käytetään lipeäliuosta pesuaineena. Vanteet olivat yhteensä n. 20min pesurissa eli 5min per vanne.


Tässä vanteet ennen pesuun menoa.



Pesurin jälkeen ja maalikin hyvin jo irtoili....

Sitten vanteet menivät sinkoon  (suihkupuhdistus aste eli hyvin huolellinen) Sa 2½ ja yhteensä aikaa kului n.40min , koska vanteet piti kääntää, yksi mahtui kerrallansa ja aikaa per vanne meni 10 min. Tuli pitää suojalaseja ettei silmiin lentäisi mitään.



Vanteet puhallettu.

 Uuni lämmitettiin 200 asteeseen ja esilämmityksessa meni 10min eli kaksi vannetta (5min) kerrallaan laitoin telineeseen. Jauhemaalauksessa tuli muistaa maadoitus, jotta vältti sähköiskut koska käytin sähköstaattistapistoolia itse uunitus kesti 20min kerrallaan. Jauhetta meni 2 täyttä purnukkaa. Maalatesta tuli olla suojalasit ja pölymaski ja uunista ottaessä hansikkaat ettei näpit pala.


Sovittelua.


Lopputulos.



Eli kaikkiaan suojavälineitä oli: haalarit, turvakengät, hanskat, suojalasit ja pölymaski.
Työvälineet: mattopuukko, pesuri, pesuaine, sinko, uuni, jauhemaali, pistooli,teline, koukut.
Aikaa yhteensä kului: 2h 40min 







2 kommenttia:

  1. Voi satu, ei sitä maadotusta sen sähköiskun takia laiteta vaan että varautunut maali tarttuisi maadotettuun kappaleesseen. Muutenhan tekeminen oli kuin ammattilaisella ja lopputuloskin näytää oikeen hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Nehän ovat kuin uudet. Meidän tuttava myös etsii parhaillaan ammattilaista, jolta pulverimaalaus onnistuu. Hänellä on paljon entisöitäviä osia. Hänellä ei kuitenkaan kokemusta itsellä ole kyseisestä toimenpiteestä. https://www.sewestek.fi/pulverimaalaus

    VastaaPoista